Ta strona używa ciasteczek. Pozostając na niej, zgadzasz się na ich wykorzystanie.    Rozumiem    Więcej informacji
 
x

Czy spełniliśmy Twoje oczekiwania
w zakresie naszej oferty?


Tak Nie

Jak możemy Ci pomóc?

        


Wyślij

Dziękujemy za wypełnienie formularza.
Nasz konsultant skontaktuje się z Tobą.

Dziękujemy za wybranie GetFresh - Twojego dostawcy wody Dar Natury

22 493 77 11
Dział sprzedaży
801 205 805
Obsługa klienta
Pracujemy od pon. do pt. w godzinach od 9:00 - 17:00
 


Strefa Klienta - Kawa Przejdź do
Strefy Klienta - Woda


zamów wodę Dar Natury / GetFresh

Zamów Ekspres


Sprawdź naszą ofertę.


kawa rozpuszczalna, herbata, syrop /DarNatury - GetFresh

Zamów Kawę


Wybierz odpowiednią dla siebie.


aktualne promocje /DarNatury - GetFresh

Pobierz Instrukcję


Łatwa obsługa.


biuro obsługi Klienta /DarNatury - GetFresh

Zamów płatny serwis


Zadzwoń do nas.


biuro obsługi Klienta /DarNatury - GetFresh

Biuro Obsługi Klienta


Potrzebujesz pomocy - skontaktuj się z nami.


formularz kontaktowy /DarNatury - GetFresh

Formularz kontaktowy


Podaj dane - oddzwonimy!


polecenie zapłaty /DarNatury - GetFresh

Polecenie zapłaty


Już nie zapomnisz o płatności.


e-faktura /DarNatury - GetFresh

e-Faktura


Twoja faktura w zasięgu ręki.


Kawa ziarnista - co ją wyróżnia?

Odpowiednio przygotowana kawa ziarnista to porządna dawka energii i źródło przyjemności. Każde jej ziarenko zawiera cenne olejki eteryczne o bardzo delikatnej strukturze. Wczesne mielenie kawy powoduje utratę jej aromatu i smaku - dochodzi do tego już w pierwszych kilku godzinach po zmieleniu. Nawet szczelnie przechowywana kawa mielona nie może równać się smakiem z kawą ziarnistą. Dlatego aby zachować charakterystyczną głębię smakową, należy mielić ziarna tuż przed przygotowaniem napoju. W ten sposób chronimy olejki eteryczne i wydobywamy z kawy wszystko to, co najlepsze.


Gatunki kawy ziarnistej

Podstawowe odmiany kawy ziarnistej to Arabica i Robusta. Panuje powszechne przekonanie, iż najbardziej szlachetnym gatunkiem jest Arabica, ale tak naprawdę wszystko zależy od indywidualnych preferencji. Gatunek kawy ziarnistej dobiera się także do rodzaju przygotowywanego naparu. W wielu przypadkach, najlepiej sprawdzą się mieszanki kaw o odpowiednio skomponowanych proporcjach. Czym wyróżniają się ziarna Arabiki i Robusty? Oto kilka podstawowych cech:


  • Arabica - jest uprawiana głównie na terenach górzystych Ameryki Południowej i Afryki. Charakteryzuje się dużą odpornością na warunki pogodowe, choć preferuje wysokie temperatury. Smak Arabiki jest dość łagodny, choć niepozbawiony delikatnej nuty goryczy. W zależności od pochodzenia ziaren, w Arabice wyczuwalny jest korzenny, orzechowy, a nawet czekoladowy posmak. Zawartość kofeiny waha się tu od 1 do 1,5%, dlatego Arabica jest bardziej wybierana ze względu na niepowtarzalne walory smakowe niż na działanie pobudzające.
  • Robusta - jest uprawiana na terenach wyżynnych (zwykle od 200 do 900 m n.p m), a jej pielęgnacja nie jest tak czasochłonna jak w przypadku ziaren Arabica. Jednocześnie, Robusta słabo znosi zmiany klimatu i temperatury. Jeśli chodzi o smak, kawa ziarnista z tego gatunku wyróżnia się intensywnością, prostotą i lekką goryczą. Jest zdecydowanie mniej aromatyczna od Arabiki, ale za to posiada więcej kofeiny - od 2 do 2,5%.


Najlepsza kawa ziarnista do Twojego biura

Połączenie najwyższej jakości ziaren kawy z dobrym ekspresem to gwarancja pysznego, aromatycznego napoju, który umili pracę i doda energii do działania. Wybierając jeden z oferowanych przez nas pakietów, otrzymują Państwo kawy ziarniste o niepowtarzalnych walorach,które świetnie sprawdzają się w każdym miejscu pracy. Oferujemy jedynie najlepszą kawę ziarnistą renomowanej, włoskiej marki Segafredo. Jest to firma z prawie 150-letnią tradycją i jeden z wiodących producentów kawy na rynku. Idealny smak i aromat kawy uzyskuje się poprzez dobór ziaren ze sprawdzonych plantacji, ich odpowiednie przechowywanie oraz zachowanie szczegółowych wytycznych dotyczących czasu palenia ziaren. Nasi klienci mogą wybierać spośród kaw:


  • Segafredo Vending Espresso - tradycyjna, wyrazista kawa ziarnista, idealna do przygotowania energetycznego espresso. Powstaje ze starannie uprawianych ziaren Arabici, dlatego jest nie tylko mocna, ale także aromatyczna i szlachetna.
  • Segafredo Vending Dolce - wyważona mieszanka ziaren Arabiki i Robusty, uwielbiana przez smakoszy mlecznych, kremowych kaw o delikatnym posmaku.
  • Segafredo Aroma 100% Arabica - bardzo uniwersalna kawa ziarnista, przygotowana w całości z ziaren Arabica uprawianych w Ameryce Południowej. Łączy wszystkie najlepsze cechy kawy, czyli głębię smaku, perfekcyjny balans między goryczą a kwasowością oraz subtelne nuty miodu i cytrusów.

Naszym celem jest dostarczenie kawy, która jest nie tylko bodźcem działania, ale także źródłem przyjemnych doznań smakowych. Zaufaj najlepszym i wybierz kawę do biura, którą pokochało miliony smakoszów kawy na całym świecie!

>